Reiki

Wat is het?
Bij Reiki wordt energie doorgegeven met de handen. Reiki behoort tot de oudste geneeswijzen die de mensheid kent. De reactie die we van nature al hebben om een hand op een pijnlijke plek te leggen, kan gezien worden als een vorm van Reiki.
‘Rei’ betekent universeel en ‘ki’ energie of levenskracht.  ‘Universele (levens)energie’ dus.

Reiki geeft energie aan lichaam en geest. Het helpt zo om klachten te verminderen en lichaam en geest in balans te brengen. Bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel als één geheel gezien. Reiki gaat verder dan het behandelen van de symptomen van de klacht, gaat naar de oorzaak.

 

Hoe werkt het?
Je ligt (of zit) comfortabel, kan kleding aanhouden en bent meestal bedekt door een deken.
Tijdens een Reiki behandeling is er sprake van energie-overdracht via de handen op het lichaam. Die energie is niet van jou of mij, maar universeel. Door deze energie toe te laten in je lichaam, krijg je nieuwe kracht.

Veel mensen ervaren tijdens een Reiki behandeling een diepe ontspanning, een weldadige warmte, innerlijke rust en/of aangename prikkelingen.  In deze ontspanning krijgen geest en lichaam de kans om alle negativiteit los te laten en stelt het lichaam zich het meest open voor genezing.

Reiki zet op deze manier een helingsproces op gang en bevordert de natuurlijke zelfgenezing.

 

Voor wie?
Deze methode is bij uitstek geschikt als je energieniveau laag is. Door Reiki herstelt de energie de balans.

 

Ervaringen
L:   ‘Ik kan er weer tegenaan. Heb veel meer energie nu.’

C:  ‘Ik voelde allerlei tintelingen over mijn hele lichaam. Ook kreeg ik het heerlijk warm. Het voelde alsof je handen een kacheltje waren. Heerlijk!’

J:  ‘Ik vond het eerst ook wel een beetje eng, omdat ik totaal niet wist wat me te wachten stond. Maar al snel kon ik me er helemaal aan overgeven en voelde ik op de plek waar mijn pijn zit een lichte gloed en tinteling. Het gaf meteen verlichting op die plek, heel bijzonder.’

 

Van klacht naar innerlijke kracht…