Voetreflex

Wat is het?
Voetreflextherapie is een natuurlijke vorm van genezen, waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Voetreflex-massage valt onder de zogenaamde natuurgeneeswijzen. De behandeling richt zich op de mens als geheel, en niet alleen op het zieke gedeelte. Net als andere vormen van alternatieve geneeswijzen werkt het holistisch. Voetreflex dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg en is dus complementair.

Voetreflex gaat uit van drukpunten op de voet die via de zenuwbanen corresponderen met je lichaamsdelen of organen. Door de drukpunten te stimuleren, behandel je dus die delen of organen die ermee in contact staan. Voetreflex zorgt voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Ik werk daarnaast op energetisch niveau: door energiepunten (chakra's) en energiebanen (medianen) te activeren komt het energetisch stelstel weer in balans.

 

Een voetreflexmassage geeft een diepe ontspanning en brengt lichaam en geest meer in balans.
Wil je weten waar de diverse reflexzones liggen klik dan door op onderstaande link:
Voetreflexkaart (in het engels)


Stimuleer je zelfgenezend vermogen

 

Hoe werkt het?
Doordat je een prikkel op de voet geeft, komt er een betere doorbloeding, een betere lymfedoorstroming en een betere energiedoorstroming. Blokkades worden opgeheven.
De gesprekken die we samen voeren voor, na, en soms ook tijdens de massages zijn ondersteunend aan de voetreflexbehandelingen en geven vaak inzicht over de mogelijke oorzaak van klachten. Ook werk ik veel met visualisaties.

 

Voor wie?
Voetreflextherapie is voor veel mensen geschikt. Met voetreflex kunnen een breed scala aan (chronische en soms moeilijk te duiden) lichamelijke klachten behandeld worden. Voorbeelden zijn hoofdpijn/ migraine, rug/nekpijn, hormonale problemen (bv overgang), darmproblemen, gewrichtsklachten, hoge/ lage bloeddruk, slaapproblemen, vermoeidheid of stress. Ook ‘kleine of acute pijntjes’ als verkoudheid en griep kunnen met deze massages behandeld worden.
Ook voor mensen met emotionele problemen kan voetreflex bijdragen aan het herstel.

Je hoeft trouwens helemaal niet ziek te zijn om te kiezen voor voetreflex: er gaat een preventieve werking vanuit én het werkt ontspannend.

Kinderen kunnen zich over het algemeen heel gemakkelijk overgeven aan een (voet)massage. Ze reageren vaak snel en positief op de behandelingen. Slaapproblemen kunnen een stuk verminderd worden door behandeling. 

 

Wanneer niet behandelen?
Voor mensen met trombose wordt het sterk afgeraden om een voetreflexbehandeling te ondergaan. Bij kanker zal ik bepaalde zones niet prikkelen, omdat hierdoor juist verspreiding tot stand gebracht kan worden. Voor zwangere vrouwen geldt dat ik bepaalde massages niet geef om de zwangerschap niet te verstoren.

 

Ervaringen
M: ‘Je behandelingen hebben me in chaotische tijden gaande gehouden. Je massages houden me bij mijzelf! Veel dank.’

B: ‘.. Ik heb er van genoten vrijdag. Het was heerlijk!
Ik vond het erg prettig om bij te zijn, de rust en zorg die je uitstraalt zijn me erg goed bevallen.’

D: ‘Het voelde heel weldadig en… vanmorgen stond ik op met minder rugpijn! Fantastisch. Daar had ik niet op gerekend en niet durven hopen. Dank je wel en ik kom graag terug.’

R: ‘De voetmassage was heerlijk. Ik geloof wel dat het veel losmaakt. Psychisch en lichamelijk.’

De kracht van aandacht en ontspanning