Over Marieke

Ik ben Marieke Rekswinkel, geboren in 1966 in de Achterhoek. Op mijn 18de ben ik als student Landschapsarchitectuur naar Wageningen gekomen en woon er nu nog steeds met veel plezier. Ik ben getrouwd met Arry, heb 2 kinderen (Bram en Floor) en woon in de wijk Noord-West. Naast mijn praktijk, werk ik parttime als landschapsarchitect.

Waarom voetreflex
Toen onze zoon 6 was, werd hij ernstig ziek. Het ziekenhuis kon niet helpen waardoor ik in het alternatieve circuit terechtkwam. Onze zoon heeft erg veel baat gehad bij deze geneeswijzen. Bij mij groeide het gevoel dat ik hier ook iets mee wilde. Ik heb me toen breed georiënteerd en uiteindelijk heb ik gekozen voor ‘voetreflextherapie’. Dit is voor mij één van de minder ‘zweverige’ vormen van alternatieve geneeswijzen.  -(Voor een nuchtere Achterhoekse is dat toch wel een pre…)

Opleiding
Ik heb een driejarige erkende beroepsopleiding afgerond en ben gediplomeerd voetreflextherapeut. Daarnaast heb ik tijdens mijn opleiding ervaring opgedaan met het geven van metamorfose massages en er een verdiepingscursus voor gevolgd. Ook voor het geven van hotstone massages en de Reiki I behandelingen heb ik cursussen gevolgd.

De foto’s
De foto’s op deze website zijn allemaal gemaakt op het Zeeuws-Vlaamse strand. Ik heb wat met het zand, het oneindige water, de luchten en de wind.
De elementen uit de elementenleer komen hier bij elkaar: aarde, water, lucht en vuur. Ieder element heeft z’n eigen specifieke energie en symboliseert een groep van met elkaar samenhangende functies en eigenschappen. Ze staan respectievelijk voor basisvertrouwen, creativiteit en speelsheid, persoonlijkheid en onvoorwaardelijke liefde en komen overeen met de eerste vier chakra’s.

Het logo
Mijn logo bestaat uit het zogenaamde lemniscaat-teken (ook wel ‘luie 8’ genoemd). Het geeft oneindigheid aan. Het staat voor mij voor voor de integratie tussen beide voeten, de linker- en rechterkant, en van de hersenen met de rest van het lichaam. Het teken geeft voor mij bovenal de verbinding weer tussen mij en mijn cliënt; verbonden, maar toch ieder zichzelf.