Hotstone massage

Wat is het?
Hotstone massage is wat de naam al zegt: masseren met warme stenen. Een eeuwenoud ritueel dat tegenwoordig vooral gebruikt wordt als basis voor ontspanning.
Door met warme stenen te masseren en deze op de huid te leggen dringt de warmte van de stenen door in de spieren en verlicht het zowel lichamelijke als geestelijke spanningen.

Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het voert afvalstoffen af, werkt ontgiftend,  bevordert op aangename wijze de doorbloeding, het weefsel krijgt meer zuurstof en voedingstoffen en de orgaanfuncties worden gestimuleerd. Daarnaast  harmoniseert het de energiestromen en brengt hierdoor lichaam en geest meer in balans.

 

Hoe werkt het?
De massage met de warme stenen wordt op de onbedekte huid uitgevoerd. Het lichaam wordt ingesmeerd met (etherische) olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door het gewicht van de stenen wordt er ook een lichte druk gegeven.

De stenen die ik gebruik zijn vulkanische basaltstenen uit Tibet. Basalt is gestolde lava. Deze bijzondere stenen hebben een grote dichtheid en bevatten een hoog percentage aan ijzer en magnesium. Het ijzer zorgt ervoor dat de stenen warmte extra lang vast kunnen houden en geleidelijk weer afgeven. Van magnesium wordt gezegd dat het helende krachten heeft. De door mij gebruikte stenen verhogen de vitaliteit en harmoniseren de energiestromen en brengen hierdoor lichaam en geest meer in balans.
 
De hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam. Net als voetreflex activeert deze behandeling het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Voor wie?
Hotstone massage is vooral voor degene die lekker wil relaxen en nieuwe energie nodig heeft. Daarnaast is het vooral geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen, spierproblemen, rug- en nekklachten, zenuwpijnen, slechte doorbloeding, hormoonklachten en bij spanningen en stress. 

Er zijn enkele situaties waarbij het ontvangen van een (hotstone)massage niet wenselijk is, zoals (zeer) hoge of lage bloeddruk, hartklachten, koorts, ernstige nierproblemen, kanker en verslaving aan hard drugs, alcohol of tranquillizers.
Bij kinderen, ouderen en zwangere vrouwen worden stenen op lagere temperatuur gebruikt.

 

Ervaringen
C: ’ Ik was totaal ontspannen over mijn hele lichaam. Vooral de behandeling van mijn gezicht vond ik bijzonder. Wat heb ik heerlijk geslapen na de ontvangen hotstone massage. Ook de volgende dag was ik nog wat loom. Het heeft me erg goed gedaan. Je hebt heerlijk gemasseerd, echt super!’

W: ‘Het werken met de stenen maakt deze behandeling toch weer heel anders en specialer dan een gewone massage.’

E: ‘ Een fijne en heel volledige behandeling. Ik had het gevoel dat mijn hele lichaam werd aangepakt.’

 

een weldaad voor lichaam en geest